top of page

DOMOTICA

GEBRUIKSGEMAK

Stel uzelf eens de vraag welke handelingen je elke dag opnieuw moet uitvoeren om de verlichting in- of uit te schakelen. Juist, elke dag worden dezelfde lichtpunten ingeschakeld voor een bepaalde activiteit.

Zou het niet leuk zijn als je met één handeling een sfeer koken of sfeer tv-kijken kan oproepen? Alle gewenste lichten worden dan gelijktijdig en in de juiste stand ingeschakeld. Bijkomend kan je aan diezelfde handeling ook de aansturing van muziek, gordijnen, screens, verwarming, enz. koppelen indien gewenst.

Alle technieken (verlichting, muziek, verwarming, haard,...) uitschakelen bij het verlaten van het gebouw spreekt voor zich. Met de knop gekoppeld aan de stand van het alarm.

BASISFUNCTIES MOETEN BEHOUDEN BLIJVEN

De aansturing van elk lichtpunt, muziek, gordijnen en andere moet uiteraard ook telkens afzonderlijk bedienbaar blijven. De gebruiker mag niet inboeten aan de basisfunctionaliteiten.

 

Veel van deze afzonderlijke functies kunnen bij op die ene schakelaar. Als er toch teveel functies zijn plaatsen we een klein schermpje.

 

Vanaf nu niet meer nadenken welke functie er achter welke schakelaar zit, je hebt nog maar één bedieningspunt die in elke ruimte op dezelfde manier is opgebouwd en je blindelings kan bedienen.

BEWEGINGSMELDERS

De autoverkoper vraagt je toch ook niet meer of je de optie van automatisch schakelende binnenverlichting in de wagen wil nemen. Waarom trekken we die standaard niet gewoon door naar het gebouw?!

 

In alle afgesloten ruimtes waar de verlichting gewoon aan moet zijn wanneer er aanwezigheid is, en het donker is uiteraard, zou het toch zonde zijn om nog een schakelaar te moeten bedienen. Niet?

 

Onze slimme bewegingsmelders kunnen aan de hand van een tijdschema bepalen hoeveel licht er moet ingeschakeld worden.

In de nachthal en op het toilet wil je ‘s nachts uiteindelijk niet helemaal wakker gemaakt worden door een overvloed aan licht.

KLIMAATSTURING

Dit kan een eenvoudige zoneregeling van de vloerverwarming of radiatoren zijn.

Zo kunnen de ruimtes allen afzonderlijk geregeld worden zonder bijkomende thermostaten, de meeste KNX schakelaars hebben immers een ingebouwde temperatuursensor.

Wij zijn echter ook gespecialiseerd in uitgebreide en doordachte HVAC sturingen waar we verwarming, airco, ventilatie, enz... koppelen via de meest gangbare protocollen waaronder ook modus en backte.

Ook eenvoudige voorregelingen in de HVAC installatie kunnen wij aan, hierdoor heb je niet altijd een afzonderlijk GBS systeem voor deze installatie nodig.

OVERIGE INTEGRATIES

Door gebruik te maken van KNX domotica kunnen we alle apparaten koppelen die het toelaten om gekoppeld te worden.

Denk hierbij aan gashaarden, alarmsystemen, elektrische ramen, zwembaden, wellness, ventilatie,...

Zeer veel fabrikanten maken zelf een interface om koppelbaar te zijn met KNX. Indien er geen rechtstreekse koppeling is maken we gebruik van één van de vele interfaces om te koppelen via IP, modus, bacnet,...
Dit is de reden waarom KNX het domoticasysteem voor de toekomst is.

ENERGIEMONITORING

Monitoring van elektriciteit, gas en water om het verbruik in de gaten te houden.

Een automatische controle op onregelmatigheden om lekken, plots opduikende grote verbruikers meteen op te sporen.

STORINGSMELDINGEN

Detectie van fasecontrole, differentieeldetectie, kritieke zekeringen, foutmelding generatoren, niveaubewaking.

Dit is een reeks van meldingen die we kunnen uitlezen, weergeven, doorsturen en eventueel automatische acties aan koppelen.

icoon-wekonnekt.png

#PERSOONLIJK

U heeft slechts één aanspreekpunt,
van offertefase tot service doorheen de jaren.
Wij kennen jouw installatie voor de volle 100%!

icoon-wekonnekt.png

#MAKEITEASY

pijl1.png

Bij WeKonnekt streven we naar

maximaal comfort! Wij zijn er enkel om je het leven aangenamer te maken,

niet complexer.

Let's connect!

icoon-wekonnekt.png

#VAKKUNDIG

Kwaliteit gaat boven kwantiteit.
Perfectie in ondersteuning en support.

bottom of page